Niko Kovač otvorio novo bućalište u Brelima Gornjim

bucaliste, brela, niko kovac

U subotu, 17. kolovoza 2013. godine svečano je otvoreno novo bućalište (zog) u Brelima Gornjim. Bućalište, iz šale nazvano Santiago Bernabeu, uz već postojeće igralište naziva Camp Nou, otvorio je bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije i izbornik mlade reprezentacije Niko Kovač, uz pljesak preko 200 nazočnih mještana i posjetitelja.

Tradicija igranja “na balote” duga je u ovom malom mjestu sa 250 stanovnika. Kompleks od dva bućališta u naselju Škrabići, osim za svakodnevnu rekreaciju tijekom većeg dijela godine, služit će za odigravanje turnira Kup sv. Duje koji se već dvije godine održava na proljeće, u čast supatrona župe i nadbiskupije.

Izgradnju bućališta potaknuo je mještanin Vjekoslav Škrabić, a mještani Brela Gornjih su ga izgradili uz potporu Općine, Mjesnog odbora te susjeda iz Makarske, Baške Vode, Brela i Slimena. Iskope bagerom vršio je Roman Ribičić, koji je bacio prvu balotu na novom terenu.

Svečano otvorenje, uz četiri pečena janjca, proteklo je u veselom ozračju i igru do ranih jutarnjih sati, uz goste braću Kovač, Matu Bulića i predsjednika Boćarskog saveza Županije Tončija Jurjevića.

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s