Proslavljen blagdan sv. Ilije

I ove godina na blagdan sv. Ilije (20. srpnja), u prirodno prekrasnom ambijentu pod starim hrastovima, oko svečeve kapele okupilo se ne samo staro i mlado iz Carevića nego iz cijele župe Gospe od Zdravlja Brela Gornja i Zadvarja.

U poslijepodnevnim satima u smiraju nesnosnih srpanjskih vrućina, osvježeni hladovinom stoljetnih hrastova ali i svečevom blizinom, radosno smo slavili svetu misu te dali slavu Bogu u njegovim svetima a naše druženje uljepšali skladnim pjevanjem. Posebnost slavlja ove godine je veliki broj djece i mlađih koji su prihvatili ovaj događaj kao nešto svoje i originalno a ne nešto nametnuto i tuđe.

Kapela sv. Ilije od ove godine bogatija je za darovana ulazna vrata koja su dan prije blagdana dovršena i postavljena. Ona se uklapaju u naš projekt zatvaranja ovog sakralnog objekta u što svakako spada i mjenjanje krova kao i spasavanje od daljnjeg propadanja.

Po završetku sv. mise ostali smo u bratskom druženju uz roštilj i kolače koje su vrijedne ruke za ovu prigodu pripravile.

Don Ivan Vrdoljak

Fotografije postavljanja novih vrata:

Komentiraj

Popunite niže tražene podatke ili kliknite na neku od ikona za prijavu:

WordPress.com Logo

Ovaj komentar pišete koristeći vaš WordPress.com račun. Odjava /  Izmijeni )

Twitter picture

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Twitter račun. Odjava /  Izmijeni )

Facebook slika

Ovaj komentar pišete koristeći vaš Facebook račun. Odjava /  Izmijeni )

Spajanje na %s